Nemecká škola kúpila 20 buriek, aby sa moslimské žiačky lepšie integrovali

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 11:37 • 2 min
Nemecká škola kúpila 20 buriek, aby sa moslimské žiačky lepšie integrovali

BERLÍN - Gymnázium Pestalozzi v Herne kúpilo 20 buriek, aby dostalo moslimské študentky na lekcie plávania a podporilo tak ich integráciu, informuje derwesten.de.

slovakia

left justify in out

„Teraz už nemá nikto výhovorku, aby sa lekcie plávania nezúčastnil,“ hovorí riaditeľ školy Volker Gößling. Podľa neho sú lekcie plávania súčasťou integrácie a nemeckej kultúry.

 

Dôvod pre zakúpenie buriek je ten, že bez nich by sa moslimské dievčatá lekcií nezúčastnili. „Chcem, aby sa každý naučil plávať a vytváram pre to správne podmienky,“ dodáva.

 

Na nákup islamských plaviek sa použilo 400 eur, ktoré poskytla charita. Pätnásť moslimských žiačok sa už do lekcie prihlásilo.

 

Otázkou však je, kto sa tu vlastne integruje, pýta sa server stredoevropan.cz a odpovedá si: Moslimské študentky, ktoré do vody vlezú len vo všetko zahaľujúcom hábite, určite nie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona