Nemecká reprezentácia hľadá trénera, Löw po EURE skončí na lavičke

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 19:15 • 2 min
Nemecká reprezentácia hľadá trénera, Löw po EURE skončí na lavičke

Nemecká futbalová reprezentácia zažije už čoskoro koniec jednej veľkej éry. S mužstvom sa po majstrovstvách Európy rozlúči úspešný tréner, Joachim Löw.

slovakia

left justify in out

61-ročný lodivod sa pripojil k reprezentácii v roku 2004, ešte ako asistent Jürgena Klinsmanna. Obaja sa stretli v trénerskej akadémii a zdieľali spoločný názor na atraktívny, útočný futbal. Spolupráca priniesla úspech a Nemecko sa na domácom šampionáte v roku 2006 prebojovalo do semifinále, keď nestačilo na neskoršieho víťaza, Taliansko. V zápase o tretie miesto dokázal výber „Nationalelf“ poraziť Portugalsko a získať bronz. Löw sa stal hlavným trénerom po Klinsmannovom odchode v tom istom roku.

 

EURO 2008 prinieslo cestu Nemecka až do finále, zatiaľ čo majstrovstvá sveta o štyri roky neskôr v Juhoafrickej republike sa niesli v duchu zisku bronzových medailí. Najväčší úspech kariéry zažil nemecký kormidelník na svetovom šampionáte v Brazílii, ktorú Nemci v semifinále zničili v pomere 7-1. Vo finále porazili ďalšieho juhoamerického giganta, Argentínu, a získali svoju štvrtú trofej majstrov sveta.

 

 

V súčasnosti sa však čoraz častejšie ozývali kritické hlasy, ktoré žiadali výmenu na poste trénera. Nemecko totiž v posledných mesiacoch nepôsobí tak suverénnym dojmom ako kedysi, minulý rok navyše muselo prehltnúť porážku 0:6 so Španielskom.

 

Löw mal platnú zmluvu až do budúcoročného turnaja v Katare, podľa vyhlásenia Nemeckého futbalového zväzu však požiadal o jej predčasné ukončenie. Jeho poslednou veľkou akciou tak budú letné majstrovstvá Európy, ktoré sa pôvodne mali konať minulý rok. Jeho zverenci sa v skupine F stretnú s Francúzskom, PortugalskomMaďarskom.

 

 

„K tomuto kroku som sa odhodlal po dôkladnom zvážení situácie, plný pýchy a ohromnej vďačnosti, zároveň však mám pred blížiacim sa Eurom o motiváciu postarané,“ prezradil. Fanúšikovia by na jeho mieste najradšej videli úspešného trénera Kloppa, no súčasný kormidelník Liverpoolu pred zápasom v Lige majstrov Lipskom vyhlásil, že ostane vo svojom súčasnom pôsobisku. Podľa informácií nemeckých médií je horúcim kandidátom na voľný post Hans-Dieter FlickBayernu Mníchov, hovorí sa aj o Ralfovi RangnickoviStefanovi Kunzovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona