Nemecká prokuratúra prevzala prípad obrázku naznačujúceho streľbu na Kurza

NETKY.SK • 23 Január 2018, 08:29 • 2 min
Nemecká prokuratúra prevzala prípad obrázku naznačujúceho streľbu na Kurza

BERLÍN - Nemecká prokuratúra vedie vyšetrovanie voči satirickému časopisu Titanic v súvislosti s jeho príspevkom na sieti Twitter, ktorý zobrazoval víťaza parlamentných volieb v Rakúsku a neskoršieho rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza spôsobom, akoby naňho mierila strelná zbraň.

slovakia

left justify in out

V danom prípade je podozrenie z verejného podnecovania k trestnej činnosti a urážky na cti, uviedol v pondelok nemenovaný hovorca berlínskych vyšetrovateľov. Prokuratúru v Berlíne požiadali o prevzatie konania v tejto veci orgány v Rakúsku.

 

Časopis Titanic zverejnil vlani v októbri po parlamentných voľbách v Rakúsku fotografiu Kurza - predsedu víťaznej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a vtedajšieho ministra zahraničných vecí, ktorú doplnil kresbou pripomínajúcou pohľad cez zameriavač strelnej zbrane a textom: "Cestovanie časom v Rakúsku... Konečne je možné zabiť malého Hitlera!"

 

Mnohí používatelia Twitteru tento príspevok odsúdili a v rakúskej tlači sa objavil aj názor, že ide o podnecovanie k vražde. Redakcia Titanicu sídliaceho vo Frankfurte nad Mohanom vyhlásila, že o vyšetrovaní nemeckej prokuratúry sa vydavateľ dozvedel zatiaľ iba prostredníctvom článku v rakúskych novinách. "Ale my si ani nerobíme žiadne starosti," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies