Nemecká prokuratúra prešetruje firmu Bosch pre škandál VW

NETKY.SK • 16 December 2015, 13:03 • 2 min
Nemecká prokuratúra prešetruje firmu Bosch pre škandál VW

FRANKFURT - Prokuratúra mesta Stuttgart prešetruje, či boli zamestnanci dodávateľa automobilových súčiastok, spoločnosti Robert Bosch GmbH, zapletení do emisného škandálu koncernu Volkswagen (VW).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v stredu agentúra Reuters, s tým, že to uviedol úrad prokuratúry v Stuttgarte.


Hovorkyňa úradu však odmietla špecifikovať, ktorých spoločností sa vyšetrovanie týka. „Začali sme vyšetrovanie namierené proti neznámym jednotlivcom,“ povedala. „Tento krok je zacielený na firmu so sídlom v Stuttgarte, ktorá je podozrivá z toho, že má podiel na možných trestných činoch veľkej nemeckej automobilky v kontexte manipulácie s emisiami,“ uviedla.


Zároveň dodala, že impulzom pre začiatok vyšetrovania boli správy v médiách. Agentúra Reuters minulý mesiac informovala, že americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje firmu Bosch, pričom zisťuje, či firma vedela o snahe automobilky VW skresľovať emisné testy. Ministerstvo tiež skúma prípadný podiel firmy na tomto konaní. Agentúra Reuters to uviedla s odvolaním sa na dobre informované zdroje.


Spoločnosť Bosch, so sídlom v meste Stuttgart, vyvíja programy, ktoré riadia chod naftových motorov. Tieto programy používa viacero automobiliek, vrátane VW. Spoločnosť Bosch odmietla komentovať vyšetrovanie. Hovorca spoločnosti Bosch však uviedol, že firma „v zásade spolupracuje so všetkými úradmi, ktoré chcú prispieť k objasneniu faktov“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona