Nemecká politička Zelených bránila afgánca so sekerou: Polícia ho nemala zastreliť

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 13:30 • 2 min
Nemecká politička Zelených bránila afgánca so sekerou: Polícia ho nemala zastreliť

BERLÍN - Politička nemeckej strany Zelení Renate Künastová krátko po pondelňajšom útoku vo vlaku pri meste Würzburg kritizovala políciu za to, že zastrelila unikajúceho páchateľa, ktorý bol stále agresívny. Vyvolala tak mnoho pobúrených reakcií, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Prečo nemohol byť útočník postrelený tak, aby nebol schopný (ďalšieho) útočenia???? Pýtam sa!" napísala na Twitteri Künastová, ktorá je predsedníčkou právneho výboru Bundestagu. Predseda nemeckých policajných odborov Rainer Wendt na to reagoval slovami, že poslankyňa by nemala "rozdávať rozumy".

 

Afgánsky mladík útočil v nemeckom vlaku: Sekerou zranil 20 ľudí, polícia ho zastrelila


"Ak na policajtov niekto útočí týmto spôsobom, nebudú sa spoliehať na kung-fu. Nanešťastie sa to potom niekedy končí smrťou páchateľa, čo však nezmeníme," upozornil Wendt v rozhovore pre denník Saarbrücker Zeitung. Dodal, že postup policajtov v tomto prípade preverí prokuratúra. Interné vyšetrovanie už začala aj bavorská kriminálna polícia.


Okresná polícia na kritický príspevok poslankyne odpovedala priamo na Twitteri slovami, že "tvít so štyrmi otáznikmi v tejto chvíli nie je opodstatnený". Sedemnásťročný imigrant afganského pôvodu zaútočil sekerou a nožom na cestujúcich v regionálnom vlaku, pričom zranil štyroch Hongkončanov, z ktorých dvaja utrpeli zranenia vážneho rozsahu. Ďalšieho človeka zranil mimo súpravy, ktorá medzitým núdzovo zastavila na trati.


Podľa vyjadrenia bavorského ministra vnútra Joachima Herrmanna pre stanicu ZDF sa našla v príbytku páchateľa ručne maľovaná vlajka Islamského štátu, ktorý sa následne k tomuto útoku sám prihlásil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona