VIDEO Nemecká polícia evakuovala štadión v Hannoveri: Sanitka plná výbušnín

NETKY.SK • 18 November 2015, 07:05 • 2 min
VIDEO Nemecká polícia evakuovala štadión v Hannoveri: Sanitka plná výbušnín

HANNOVER - Nemecká polícia zrušila dnešný prípravný zápas medzi domácim výberom a futbalistami Holandska. Podľa agentúry DPA dostala niekoľko varovaní o bombovom útoku na štadión v Hannoveri, ktorý sa hodinu a pol pred úvodným výkopom rozhodla evakuovať. Pre bezpečnostné opatrenia odložili v utorok aj duel Belgicka proti Španielsku.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme konkrétne varovania, že niekto na štadióne chcel odpáliť výbušniny," povedal šéf hannoverskej polície Volker Kluwe. Podľa zahraničných médií bola na štadióne sanitka plná výbušnín.

 

Prvé problémy sa v Hannoveri vyskytli už dve a pol hodiny pred výkopom, keď nemohli na štadión vstúpiť ani novinári, ani fanúšikovia. Policajná hovorkyňa informovala, že jednotky našli v jeho priestoroch podozrivý kufor a z hľadiska bezpečnosti uzavreli celý objekt. Neskôr fanúšikovia voľne vstúpili na štadión a približne 90 minút pred začiatkom stretnutia ho naplnili. Náhle ho však museli opäť opustiť. V uliciach v okolí HDI arény Nemci posilnili policajné hliadky o členov armády so samopalmi. Na stretnutí Nemecko - Holandsko sa mala zúčastniť aj nemecká kancelárka Angela Merkelová spoločne s ďalšími politickými predstaviteľmi štátu.

 

 

"Dámy a páni, milí futbaloví priatelia. Mrzí ma to, ale dnešný zápas je zrušený. Prosím ostaňte pokojní! Neexistuje žiadne bezprostredné nebezpečenstvo alebo čokoľvek iné," znel policajný oznam z reproduktorov štadióna.

 

Nemecký tím bol na ceste na štadión, keď sa dozvedel o zrušení zápasu a teraz je na neznámom a bezpečnom mieste. Uviedol to hovorca Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Jens Grittner. "Zatiaľ nemôžeme povedať nič viac," dodal.

 

V Európe je v súčasnosti výrazne zvýšená teroristická hrozba, čo majú za následok piatkové koordinované útoky v Paríži, ku ktorým sa prihlásil Islamský štát (IS). Tie si vyžiadali až 129 ľudských životov. Vo francúzskej metropole bola v ohrození aj nemecká futbalová reprezentácia, ktorá práve v čase útokov hrala na Stade de France proti domácemu výberu. Na štadión sa pokúsil preniknúť jeden z atentátnikov, no po neumožnenom vstupe zo strany usporiadateľa sa odpálil. V okolí areálu nasledovalo ešte niekoľko výbuchov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona