Nemecká polícia zintenzívnila kontroly na diaľničných priechodoch s Rakúskom

NETKY.SK • 15 December 2016, 13:30 • 2 min
Nemecká polícia zintenzívnila kontroly na diaľničných priechodoch s Rakúskom

HOLZKIRCHEN - Nemecká polícia začala dnes vykonávať nepretržité kontroly na hlavných diaľničných ťahoch medzi spolkovou krajinou Bavorsko a susedným Rakúskom. Týmto spôsobom chce Berlín bojovať proti nelegálnej migrácii.

slovakia

left justify in out

Do zintenzívnených kontrol sa okrem príslušníkov spolkovej polície zapojí tiež asi 100 bavorských policajtov. V rámci hraničných kontrol budú monitorovať diaľnice A8, A93 a A3.

 

Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann a jeho rakúsky náprotivok Wolfgang Sobotka by sa mali ešte dnes poobede s policajtmi stretnúť na kontrolnom stanovišti na diaľnici A8.

 

Kontroly na svojich hraniciach s Rakúskom zaviedlo Nemecko v reakcii na vlaňajší masívny prílev utečencov, ktorí sa do západnej Európy dostali po tzv. balkánskej trase. S najväčším náporom migrantov sa pritom vyrovnávalo práve Bavorsko, ktoré hraničí s Rakúskom i s Českou republikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies