Nemecká polícia zasiahla proti salafistickému spolku v Hildesheime

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:24 • 2 min
Nemecká polícia zasiahla proti salafistickému spolku v Hildesheime

HILDESHEIM - Nemecká polícia uskutočnila dnes raziu proti podozrivým radikálom v Hildesheime v Dolnom Sasku.

slovakia

left justify in out

Muži zákona prehľadali pri nej podľa informácií rezortu vnútra priestory Nemeckojazyčného islamského spolku (DIK) Hildesheim vrátane jeho mešity a uskutočnili domové prehliadky v bydliskách ôsmich členov jeho predsedníctva.

 

Informoval o tom Severonemecký rozhlas (NDR).

 

Na policajnej akcii sa zúčastnilo podľa rovnakého zdroja až do 400 mužov vrátane príslušníkov jednotky osobitého určenia.

 

Práve hildesheimský spolok je v Nemecku považovaný za miesto kontaktov radikálov zo salafistickej scény, ktoré je už dlhší čas v hľadáčiku dolnosaských bezpečnostných zložiek, naznačil dolnosaský krajinský minister vnútra Boris Pistorius.

 

Podľa jeho slov nemienia tolerovať ignorovanie platných predpisov salafistami, dokonca ich spochybňovanie ústavného poriadku a presviedčanie mladých ľudí, aby sa pripojili k Islamskému štátu (IS). Proti tomu mienia bojovať s využitím všetkých prostriedkov právneho štátu.

 

Viacero návštevníkov tamojšej mešity odcestovalo v minulosti preukázateľne do Sýrie, respektíve Iraku, aby sa tam pripojili k džihádistom z IS, uviedol krajinský rezort vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies