Nemecká polícia zasiahla proti extrémistickej turecko-nacionalistickej rockovej skupine

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 15:00 • 2 min
Nemecká polícia zasiahla proti extrémistickej turecko-nacionalistickej rockovej skupine

ESSEN - Polícia vo viacerých spolkových krajinách Nemecka vykonala v utorok prehliadky objektov spojených s pôsobením turecko-nacionalistickej rockerskej skupiny Osmanen Germania, ktorá je podľa údajov spolkového ministerstva vnútra podozrivá z vyvíjania činnosti odporujúcej trestným zákonom. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prehliadky v desiatkach objektov na území spolkových krajín Severné Porýnie-Vestfálsko, Hesensko a Bádensko-Württembersko mali podľa dosluhujúceho ministra vnútra Thomasa de Maiziera ukázať, že nemecké orgány "nestrpia kriminálne aktivity, bez ohľadu na to, aké majú spoločenské pozadie". Pri zásahoch v ranných hodinách boli nasadené aj špeciálne policajné útvary, keďže predmetná skupina je považovaná za nebezpečnú.

 

Podľa DPA mali prehliadky poslúžiť na objasnenie štruktúr a činnosti skupiny. Nešlo tak o výkon rozhodnutia o jej rozpustení. Podľa informácií portálu Stuttgarter Nachrichten, ktoré prevzala DPA, sa prehliadky v Hesensku týkali aj priestorov justičných zariadení, kde sú vo vyšetrovacej väzbe poprední členovia skupiny Osmanen Germania.

 

Spolok rockerov s tureckými koreňmi sa označuje za boxerský klub a tvrdí, že chce ponúknuť mládeži zmysluplné trávenie času. V skutočnosti mu však ide o rozširovanie svojho vplyvnú násilnými prostriedkami, uviedla DPA. Krajinské ministerstvo vnútra v Severnom Porýní-Vestfálsku tiež predpokladá, že Osmanen Germania sú napojení na tureckú vládnucu Stranu spravodlivosti a rozvoja (AKP) a okolie prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, pričom zastáva turecko-nacionalistické a pravicovo-extrémistické postoje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona