Nemecká polícia zadržala podozrivého z útoku na autobus futbalistov Burussie

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 07:24 • 2 min
Nemecká polícia zadržala podozrivého z útoku na autobus futbalistov Burussie

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z účasti na minulotýždňovom bombovom útoku na autobus futbalového tímu Borussie Dortmund.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA. Dôvodom činu podozrivého bolo jeho úsilie o zníženie ceny akcií Borussie, uviedol nemecký denník Bild. Podľa vyšetrovateľov si muž v minulosti cez internet kúpil akcie klubu v hodnote 78.000 eur. Útočník je obvinený z pokusu o vraždu, spôsobenie explózie a ublíženia na zdraví.

 

Tri explózie zasiahli autobus futbalového tímu Borussia Dortmund v utorok 11. apríla večer, keď sa hráči viezli z dortmundského hotela na úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 s AS Monaco. Zápas sa mal odohrať na štadióne klubu Borussia.

 

Pri útoku utrpel zranenia ruky hráč Borussie, španielsky stopér Marc Bartra, ktorý sa následne podrobil operácii. Zranil sa tiež policajt, ktorý autobus sprevádzal na motocykli.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona