Nemecká polícia vyšetruje v súvslosti s terorizmom desiatky žiadateľov o azyl

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 14:35 • 2 min
Nemecká polícia vyšetruje v súvslosti s terorizmom desiatky žiadateľov o azyl

BERLÍN - Nemecké úrady vyšetrujú 60 žiadateľov o azyl, ktorí sú podozriví z členstva alebo podpory niektorej z teroristických organizácií, vrátane extrémistickej skupiny Islamský štát. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol Spolkový kriminálny úrad.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na pretrvávajúci prílev migrantov do Nemecka musíme predpokladať, že medzi utečencami sú aktívni alebo bývalí členovia, stúpenci či sympatizanti teroristických organizácií a islamistickí vojnoví zločinci," uvádza sa vo vyhlásení BKA.

 

Zo 60 v súčasnosti prebiehajúcich vyšetrovaní sa 20 začalo v priebehu ostatných desiatich týždňov, pričom BKA dostal od miestnych orgánov v 16 spolkových krajinách celkovo 410 upozornení.

 

Tri zo štyroch útokov, ku ktorým v Nemecku v priebehu uplynulého týždňa došlo, spáchali migranti. Tí do Nemecka prišli, aby tam požiadali o azyl.

V správe BKA sa tiež uvádza, že celkový počet osôb, ktoré odišli z Nemecka do Sýrie bojovať v radoch Islamského štátu, stúpol v júni na 840; v máji ich bolo 800.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies