Nemecká polícia vyšetruje podpaľačský útok na dom pre utečencov

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 16:03 • 2 min
Nemecká polícia vyšetruje podpaľačský útok na dom pre utečencov

MNÍCHOV - Nemecká polícia vyšetruje nočný podpaľačský útok na dom v bavorskej obci Reichertshofen, ktorý mal od septembra slúžiť na ubytovanie niekoľkých desiatok žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia policajného hovorcu Hansa-Petera Kammerera, ktoré dnes citovala agentúra DPA, zatiaľ "nie je možné vylúčiť xenofóbny motív".
     

Zámer poskytnúť priestory pre imigrantov vyvolal predtým v Reichertshofene protesty. Požiaru predchádzali minulotýždňové nočné útoky na budovy pre 150 žiadateľov o azyl vo východonemeckom meste Böhlen. Tamojší komplex bol podľa polície terčom streľby, pričom však nikto neutrpel zranenia. 
     

Úmyselne založený požiar v Reichertshofene spôsobil škody vo výške 150.000 eur.
     

Rozšírené protiprisťahovalecké nálady sa v Nemecku dostali do popredia v súvislosti s nebývalým prílevom žiadateľov o azyl, ktorí prichádzajú z krajín ako Sýria, Afganistan, Srbsko či Kosovo. Očakáva sa, že v priebehu tohto roka ich do Nemecka príde až 400.000.
     

Poslankyňa saského parlamentu Juliane Nagelová zo strany Ľavica v súvislosti s útokmi v Böhlene vyhlásila, že Sasko "dosiahlo novú, hrozivú úroveň násilia voči utečencom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona