Nemecká polícia uskutočnila rozsiahlu raziu proti pašerákom ľudí

NETKY.SK • 4 November 2015, 16:46 • 2 min
Nemecká polícia uskutočnila rozsiahlu raziu proti pašerákom ľudí

BERLÍN - Nemecká polícia uskutočnila dnes rozsiahlu sériu razií zameraných na rozbitie siete pašerákov ľudí pôsobiacej v krajine. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Do zásahov v troch spolkových krajinách - Severné Porýnie-Vestfálsko, Dolné Sasko a Bádensko-Württembersko - sa zapojilo približne 570 príslušníkov polície. Operácia bola zameraná na 17 podozrivých, ktorí pravdepodobne ilegálne prevážali do Nemecka utečencov z Libanonu a Sýrie.

 

Údajného vodcu tejto pašeráckej siete, 24-ročného mladíka, zadržali policajti v meste Essen v Severnom Porýnií-Vestfálsku. Skupina pašerákov pod jeho vedením mala vyrábať falošné preukazy totožnosti i iné dokumenty a za prevoz do Nemecka, najčastejšie letecký, požadovala od jedného migranta približne 10.000 eur.

 

V rámci razií dnes prehľadali policajti približne 24 miest. Pomáhali im aj špeciálne jednotky, keďže viacerí z podozrivých podľa vyjadrenia prokuratúry v Hildesheime predstavujú "mimoriadnu hrozbu".

 

Okrem zmienených falošných pasov skonfiškovala polícia pri zásahoch tiež mačety, meče, nože a muníciu do strelných zbraní či napríklad aj laserové zameriavacie zariadenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies