Nemecká polícia urobila raziu proti ultrapravicovým Ríšskym občanom

NETKY.SK • 7 Február 2017, 17:39 • 2 min
Nemecká polícia urobila raziu proti ultrapravicovým Ríšskym občanom

MNÍCHOV - Predovšetkým na lokality v Hornom Bavorsku sa koncentruje dnešná policajná razia v Nemecku, pri ktorej okolo 270 príslušníkov bezpečnostných zložiek prehľadáva 15 bydlísk členov alebo stúpencov hnutia tzv. Ríšskych občanov, ultrapravicového zoskupenia, ktoré neuznáva existenciu spolkovej republiky, odmieta demokraciu, opiera sa o národnosocialistické idey a zvyčajne popiera holokaust.

slovakia

left justify in out

Centrálou tzv. Ríšskych občanov, ktorí sa sami označujú za Spolkový štát Bavorsko, je rodinný dom v Plieningu v okrese Ebersberg. Nielen tam, ale aj na 14 ďalších miestach, a to nielen v Bavorsku, ale aj Bádensku-Württembersku a Porýní-Falcku zasahovali dnes policajti.

Ako informoval Bavorský rozhlas (BR) s odvolaním sa na Hansa-Petera Kammerera z hornobavorského policajného prezídia sever v Ingolstadte, razia sa sústredila na celkove 16 obvinených vo veku 40 až 62 rokov.

Prokuratúra Mníchov II vyšetruje viacero ľudí pre dôvodné podozrenie z falšovania dokumentov, konkrétne výrobu a predaj úradných dokumentov ako sú vodičské preukazy alebo preukazy štátnej príslušnosti. Navyše tzv. Ríšski občania mohli naplniť v písomných reakciách na pokuty hoci skutkovú podstatu trestného činu pokusu o vydieranie, či pokusu o nátlak alebo iných trestných skutkov.

Členovia hnutia sú medzičasom na celom území Nemecka monitorovaní príslušnými orgánmi.

Na území Bavorska žije podľa rezortu vnútra asi 1700 tzv. Ríšskych občanov, z ktorých asi 340 vlastní zbrane. Z nich žije v Hornom Bavorsku okolo 700, vrátane asi 110 so zbrojnými pasmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona