Nemecká polícia prehľadala byty moslimských duchovných podozrivých zo špionáže pre Turecko

NETKY.SK • 15 Február 2017, 15:57 • 2 min
Nemecká polícia prehľadala byty moslimských duchovných podozrivých zo špionáže pre Turecko

DÜSSELDORF - Nemecké orgány vykonali dnes ráno domové prehliadky v súvislosti s podozreniami zo špionáže v prospech tureckej vlády, ktorá je pripisovaná štyrom moslimským duchovným.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia spolkovej prokuratúry bolo cieľom týchto zásahov v spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko a Porýnie-Falcko zhromaždenie dôkazov a nebol pri nich nikto zadržaný.

 

Tureckí imámovia, pôsobiaci v Nemecku v rámci náboženskej organizácie DITIB, mali údajne nahlasovať tureckému úradu pre náboženské záležitosti (Diyanet) osoby žijúce na nemeckom území, ktoré sympatizujú s hnutím exilového kazateľa Fethullaha Gülena. Ten podľa Ankary nesie zodpovednosť za vlaňajší neúspešný pokus o vojenský prevrat v Turecku.

 

Prokuratúra odmietla zverejniť podrobnosti o danom prípade, poslanec rakúskeho parlamentu Peter Pilz však tento týždeň hovoril o náznakoch, že zahraničné zastupiteľstvá Turecka zhromažďujú informácie o zoskupeniach spriaznených s Gülenom. Agentúra DPA uviedla, že imámovia v Nemecku údajne odovzdávali informácie tureckému konzulátu v Kolíne nad Rýnom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies