Nemecká polícia považuje zákazy vjazdu dieselových áut za nevymáhateľné

NETKY.SK • 18 Február 2018, 16:35 • 2 min
Nemecká polícia považuje zákazy vjazdu dieselových áut za nevymáhateľné

BERLÍN - V Nemecku sa diskutuje o možnosti zaviesť zákaz vjazdu starších dieselových vozidiel do miest. Na túto tému zareagovali aj predstavitelia policajných odborov, podľa ktorých sú takéto zákazy nevymáhateľné.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na obmedzenie personálu sa musíme sústrediť na kľúčové úlohy," povedal viceprezident odborov GdP Arnold Plickert pre týždenník Welt am Sonntag. "Kto si myslí, že takéto zákazy sa môžu trvalo vymáhať, ten sa mýli." Jednou z možností sú náhodné kontroly, no v takom prípade je úplne jedno, či zákazy budú spojené s tzv. modrou plaketou, alebo nie.

 

V rovnakom duchu zareagovala aj ďalšia odborová organizácia Deutsche Polizeigewerkschaft. Podľa nej polícia nemá dostatok personálu, aby dokázala zabezpečiť ochranu verejnosti a k tomu aj sledovať dodržiavanie zákazov vjazdu. "Nemáme v pivnici ukryté roty, ktoré len čakajú na nové úlohy," zareagoval prezident odborov Rainder Wendt. "To je nie je kontrolovateľné a teda ani vymáhateľné."

 

Čoraz viac nemeckých miest nedokáže dodržať limity znečistenia ovzdušia, preto zvažujú zakázať vjazd dieselových vozidiel. Spolkový správny súd v Lipsku sa bude 22. februára zaoberať otázkou, či takéto zákazy sú právne prípustné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies