Nemecká polícia podnikla razie v mešite a bytoch kde sa zdržovali radikalisti

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 13:08 • 2 min
Nemecká polícia podnikla razie v mešite a bytoch kde sa zdržovali radikalisti

GOTTINGEN - Nemecká polícia podnikla dnes skoro ráno v mešite a bytoch v Hildesheime razie v rámci vyšetrovania radikálnej islamistickej scény v tomto meste.

slovakia

left justify in out

Razie nasledovali po oznámení, že ministerstvo vnútra spolkovej krajiny Dolné Sasko zakázalo Nemeckojazyčný islamský spolok Hildesheim, známy pod skratkovým slovom DIK.

 

Polícia informovala, že na prehliadkach v priestoroch mešity DIK a v nehnuteľnostiach ôsmich popredných členov uvedeného registrovaného združenia sa zúčastnilo 370 policajtov. DIK je podozrivý z radikalizovania moslimov a z verbovanie extrémistov na boj v radoch militantnej organizácie Islamský štát (IS) v zahraničí.

 

Pri mešite sa vo februári 2016 odfotografoval aj tuniský občan Anis Amri, ktorý potom útočil nákladným autom na zaľudnenom vianočnom trhu v nemeckej metropole Berlín a zabil tak 12 ľudí, napísali médiá.

 

Polícia neinformovala o žiadnych prípadných dôkazoch skonfiškovaných pri raziách. Viac informácií sa očakáva na dnešnej tlačovej konferencii ministerstva vnútra Dolného Saska, ktorá sa bude konať v krajinskej metropole Hannover o 13.00 h SEČ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies