Nemecká polícia podnikla ďalší záťah proti islamistom

NETKY.SK • 20 Január 2015, 10:01 • 2 min
Nemecká polícia podnikla ďalší záťah proti islamistom

BERLÍN - Nemecká polícia podnikla dnes ďalší záťah proti islamistom, keď v spolkových krajinách Brandenbursko a Durínsko urobila prehliadky v 13 bytoch obývaných ľuďmi z blízkeho okolia dvoch podozrivých islamistov zadržaných minulý piatok v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia nemeckej polície bolo do operácie nasadených 200 policajtov, informovala spravodajská spoločnosť RTL. Osoby, na ktoré sa polícia zamerala, boli v kontakte so zadržanými - Ismetom D. a Eminom F. -, ale zatiaľ proti nim nebolo vznesené obvinenie, ani neboli vzatí do väzby. 
      

Polícia dodala, že zatiaľ nič nenasvedčuje ani tomu, že by sa osoby, ktorých byty boli dnes prehľadané, podieľali na príprave útokov na nemeckom území. Minulý piatok polícia na žiadosť berlínskej prokuratúry prehľadala 11 bytov v mestských častiach Moabit a Wedding. Zadržala pri tom 41-ročný Ismeta D., ktorý je samozvaným "emirom" islamistickej skupiny v mestskej časti Berlín-Tiergarten. 
      

Skupina pozostáva predovšetkým z Turkov a ruských občanov čečenského a dagestanského pôvodu. Podozrivý podľa prokuratúry skupinu radikalizoval prostredníctvom vlastnej "islamskej výučby" a pripravoval ju na účasť v džiháde proti "neveriacim" v Sýrii. Ďalší zatknutý, 43-ročný Turek Emin F., bol v skupine zodpovedný za financie a čelí podozreniam, že jej členov podporoval v cestovaní do Sýrie a ponúkal peniaze za vykonanie závažných násilných činov.
      

Podľa nemeckej tlače vyšetrovatelia oboch mužov podozrievajú z účasti na financovaní príprav útoku proti sýrskym vojakom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies