Nemecká polícia odobrala sekte 40 detí: Nechceli ich posielať do štátnych skôl!

NETKY.SK • 6 September 2013, 06:22 • 2 min
Nemecká polícia odobrala sekte 40 detí: Nechceli ich posielať do štátnych skôl!

BERLÍN - Nemecká polícia vo štvrtok zasiahla proti kresťanskej sekte Dvanásť kmeňov, ktorej príslušníkom odobrala 40 detí pre obavy zo zlého zaobchádzania.

slovakia

left justify in out

Podľa portálov Augsburger Allgemeine a Spiegel Online sa operácia uskutočnila v skorých ranných hodinách na dvoch miestach v Bavorsku a podieľalo sa na nej vyše 100 policajtov. Miestni predstavitelia pre médiá uviedli, že podnetom boli "nové dôkazy poukazujúce na závažné a pretrvávajúce týranie detí" členmi sekty. Takzvané "duchovné bratstvo" vyznávajúce kresťanstvo v jeho prapôvodnej podobe pritom na seba upozornilo už dávnejšie, keďže jeho prívrženci odmietali svojich potomkov posielať do štátnych škôl.

Vo štvrtok polícia odviezla 28 detí z kláštora pri meste Deiningen a ďalších 12 z obce Wörnitz, pričom ich dočasne umiestnila do náhradných rodín. Svedkovia uvádzajú, že policajti pri raziách nenarazili na žiadny odpor. Spoločenstvo založené v 70. rokoch na území Spojených štátov následne vydalo vyhlásenie, podľa ktorého "netoleruje žiadne formy týrania detí".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona