Nemecká polícia objavila dve bronzové sochy koní spred sídla Adolfa Hitlera

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 18:55 • 2 min
Nemecká polícia objavila dve bronzové sochy koní spred sídla Adolfa Hitlera

BERLÍN - Nemeckí vyšetrovatelia objavili dve bronzové sochy, ktoré v minulosti stáli pred veľkou budovou ríšskej kancelárie Adolfa Hitlera v Berlíne, a ďalšie umelecké artefakty z nacistickej éry, stratené niekoľko desiatok rokov.

slovakia

left justify in out

Polícia v Berlíne dnes oznámila, že vyšetrovatelia podnikli koordinované razie v piatich spolkových krajinách ako súčasť dlhodobého vyšetrovania nezákonného obchodovania s umením. Pri zásahoch zadržali aj viaceré umelecké artefakty vrátane bronzových sôch rakúsko-nemeckého sochára Josefa Thoraka a žulového reliéfu nemeckého sochára Arna Brekera.
      

V prípade vyšetrujú ôsmich nemeckých občanov vo veku od 64 do 79 rokov. Podľa vyjadrenia policajnej hovorkyne pre AP je počet ďalších nájdených diel veľký, pričom úrady teraz zisťujú ich pôvod.
      

Dve bronzové sochy koní od Thoraka a dve sochy žien videli podľa nemeckého denníka Bild naposledy v roku 1989 na športovom ihrisku pri Berlíne, ktoré bolo pred pádom Berlínskeho múru súčasťou sovietskych kasární.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies