Nemecká polícia objasnila záhadný prípad 31 rokov nezvestnej ženy

NETKY.SK • 24 September 2015, 22:56 • 2 min
Nemecká polícia objasnila záhadný prípad 31 rokov nezvestnej ženy

WOLFSBURG - Nemecká polícia objavila viac-menej náhodou v Düsseldorfe medzičasom 55-ročnú ženu, ktorá sa pred 31 rokmi údajne stala obeťou hrdelného zločinu a ktorá tam žila s falošnou identitou.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli dnes nemecké elektronické médiá s odvolaním sa na políciu z Wolfsburgu.

 

V júli 1984 zmizla v okolí Braunschweigu a Wolfsburgu vtedy 24-ročná študentka, ktorá bola v inkriminovanom čase obyvateľkou internátu v Braunschweigu. Ani rozsiahle policajné pátranie, ani uvedenie kauzy v ostro sledovanej nemeckej pátracej relácii nepriniesli pozitívny zvrat v prípade. Mladá žena zostala na zozname nezvestných. Polícia napokon dospela k záveru, že sa stala zrejme obeťou zločinu, a začala prípad vyšetrovať v neposlednom rade v súvislosti s kauzou iného dievčaťa, ktoré našli o rok skôr zavraždené v lese neďaleko Wolfsburgu.

 

Polícia vypátrala v tomto prípade vinníka a ten sa priznal aj k vražde nezvestnej študentky, takže ženu koncom roka 1989 oficiálne vyhlásili za mŕtvu.

 

Žena, na ktorú natrafila polícia pri zhromažďovaní údajov o mieste činu vlámania do bytu v Düsseldorfe z 11. septembra, keď uviedla mužom zákona svoju pravú identitu, žila podľa vlastných slov po desaťročia vo viacerých nemeckých mestách bez dokumentov totožnosti a pod nepravým menom. Prečo sa však pred 31 rokmi rozhodla pre ukrývanie, o tom doteraz nezvestná aj naďalej mlčí, pričom dala jasne najavo, že si ani naďalej neželá kontakty s verejnosťou, ba ani so žijúcimi príbuznými, uviedla polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies