Nemecká polícia eviduje už 379 oznámení súvisiacich so silvestrovskou nocou

NETKY.SK • 9 Január 2016, 19:06 • 2 min
Nemecká polícia eviduje už 379 oznámení súvisiacich so silvestrovskou nocou

KOLÍN NAD RÝNOM - Polícia v nemeckom Kolíne nad Rýnom do dnešného dňa zaevidovala už 379 trestných oznámení, ktoré súvisia so sériou útokov počas silvestrovskej noci.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v najnovšom policajnom vyhlásení s tým, že zhruba 40 percent trestných oznámení súvisí so sexuálnym útokom.

 

Väčšina páchateľov násilností v Kolíne nad Rýnom boli údajne muži severoafrického pôvodu. Tí podľa svedkov obkľučovali najmä ženy, sexuálne ich napádali a okrádali.

 

Podľa agentúry DPA polícia ešte musí rozhodnúť, či trestné oznámenia povedú k vzneseniu obvinení.

Až do dnešného dňa sa hovorilo o zhruba 170 podaných trestných oznámeniach súvisiacich s násilnosťami v Kolíne nad Rýnom, kde sa dnes konala demonštrácia protiislamského hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu), ktorá prerástla do incidentov s políciou. Tá proti demonštrantom použila vodné delá.

 

Vzhľadom na to, že medzi útočníkmi zo silvestrovskej noci je aj najmenej 20 migrantov, ktorí len nedávno pricestovali do Nemecka, Pegida na dnešnej demonštrácii opäť žiadala zastaviť prijímanie migrantov v Nemecku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona