Nemecká nemocnica: Zdravotník OSN nakazený ebolou v Lipsku zomrel

NETKY.SK • 14 Október 2014, 12:22 • 2 min
Nemecká nemocnica: Zdravotník OSN nakazený ebolou v Lipsku zomrel

LIPSKO - Na ebolu zomrel v noci nadnes v Nemecku 56-ročný zdravotník, ktorý pracoval pre OSN v Libérii a nakazil sa tam vírusom eboly.

slovakia

left justify in out

Nemocnica sv. Juraja v Lipsku, kam bol prevezený, dnes oznámila, že pacient zomrel napriek "intenzívnej lekárskej starostlivosti". Chorého pacienta dopravili do Lipska 9. októbra v upravenom lietadle Gulfstream, vybavenom izolačnou izbou. Po prílete ho očakával lekársky tím v ochranných oblekoch a dve sanitky.
      

Nemocnica v Lipsku má na klinike tropického lekárstva šesť izieb. Podľa jej vedenia nehrozí riziko ďalšej nákazy ebolou. Iný pacient nakazený ebolou, z Ugandy, je hospitalizovaný vo Frankfurte nad Mohanom, a tretieho, zo Senegalu, prepustila nemocnica v Hamburgu v dobrom zdraví po piatich týždňoch liečenia.
      

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odhaduje, že počet smrteľných obetí z najhoršej známej epidémie eboly už dosiahol 4033. V najviac postihnutej Libérii ich zomrelo 2316, v Sierre Leone a Guinei po 1000, vyplýva z najnovšej bilancie WHO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies