Nemecká ministerka životného prostredia verejne požiadala o ruku svoju partnerku

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 17:17 • 2 min
Nemecká ministerka životného prostredia verejne požiadala o ruku svoju partnerku

BERLÍN - Nemecká ministerka životného prostredia Barbara Hendricksová dnes verejne požiadala o ruku svoju partnerku, len niekoľko hodín po tom, čo dolná komora nemeckého parlamentu schválila uzákonenie manželstiev osôb rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

"Registrované partnerstvo sme uzavreli 22. októbra 2010, takže prvých sedem rokov môžeme zavŕšiť vstupom do manželstva 22. októbra," uviedla Hendricksová na slávnostnom obrade pri berlínskej Brandenburskej bráne.

 

Ministerkina partnerka je učiteľka a je od Hendricksovej mladšia o deväť rokov.

Ministerka dodala, že svadba sa nemôže konať skôr, lebo bude viesť kampaň pred parlamentnými voľbami vyhlásenými na 24. septembra.

 

Hendricksová je členkou Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), menšieho partnera vo vládnej koalícii, ktorý odmietol lojalitu voči kresťanským demokratom kancelárky Angely Merkelovej a tento týždeň si vynútil hlasovanie o uvedenej záležitosti na pôde parlamentu. Sociálni demokrati si uzákonenie manželstiev osôb rovnakého pohlavia kladú ako podmienku pre vstup do akejkoľvek budúcej koalície po septembrových voľbách.

 

Na hlasovaní o homosexuálnych manželstvách sa dnes zúčastnilo 623 členov Spolkového snemu (Bundestagu). Za návrh, známy pod označením "manželstvo pre všetkých", hlasovalo 393 poslancov a 226 vrátane kancelárky Merkelovej bolo proti. Štyria zákonodarcovia sa zdržali hlasovania.

Hlasovaniu predchádzala krátka, ale búrlivá debata zákonodarcov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies