Nemecká ministerka: Za mužmi-migrantmi príde veľké množstvo žien a detí

NETKY.SK • 6 Október 2015, 15:03 • 2 min
Nemecká ministerka: Za mužmi-migrantmi príde veľké množstvo žien a detí

BERLÍN - K státisícom prevažne mužských migrantov, ktorí prišli tento rok do Nemecka, sa časom pripojí veľké množstvo rodinných príslušníkov. Takýto vývoj očakáva nemecká ministerka pre rodinu Manuela Schwesigová.

slovakia

left justify in out

"Očakávame, že bude nasledovať veľmi veľa žien a detí," uviedla dnes ministerka, ktorá vo vláde konzervatívnej kancelárky Angely Merkelovej zastupuje koaličných sociálnych demokratov (SPD).

 

Schwesigová zdôraznila, že ženám a deťom utečencov musí byť zaistená prioritná ochrana. Podľa jej názoru je preto potrebné do integračných kurzov pre nových prisťahovalcov zahrnúť aj problematiku rovnosti mužov a žien, informovala agentúra DPA.

 

Oficiálne odhady nemeckých úradov hovoria o tom, že by do konca roku mohlo prísť do krajiny až 800.000 migrantov. Nemecké médiá v pondelok dokonca špekulovali o tom, že by novoprichádzajúcich mohlo byť až 1,5 milióna, prevažne mladých mužov zo Sýrie a Afganistanu.

 

Nemecké ministerstvo vnútra dnes spochybnilo oprávnenosť takýchto vysokých odhadov. Tie podľa neho nemožno zakladať len na mimoriadne vysokom počte migrantov, ktorí do Nemecka dorazili v priebehu septembra.

 

Odbory nemeckých učiteľov dnes odhadli, že v nasledujúcich 12 mesiacoch pribudne do škôl v krajine okolo 300.000 detí z radov nových migrantov. To si bude podľa odborárov vyžadovať zamestnanie dodatočných 25.000 učiteľov.

 

Denník Bild dnes s odvolaním sa vyjadrenia skupiny zloženej zo 40 expertov napísal, že Nemecko bude pre utečencov potrebovať 350.000 až 400.000 nových domov, 1000 škôl, dodatočných 20.000 verejných zamestnancov, 15.000 policajtov, 50.000 sociálnych pracovníkov, 6000 lekárov, 10.000 nemocničných lôžok a 68.000 miest v zariadeniach pre deti v predškolskom veku. Tieto prognózy by platili, ak by do Nemecka do konca roku dorazilo 1,5 milióna migrantov, uviedla agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies