Nemecká ministerka práce odmieta zmeny v minimálnej mzde

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 09:11 • 2 min
Nemecká ministerka práce odmieta zmeny v minimálnej mzde

BERLÍN - Nemecká ministerka práce Andrea Nahlesová odmietla výzvy niektorých koaličných partnerov na zmeny v pripravovanej minimálnej mzde v krajine. Tieto zmeny mali priniesť viac výnimiek z nových pravidiel. Minimálna mzda v Nemecku by od budúceho roku mala byť vo výške 8,50 eura na hodinu.

slovakia

left justify in out

Zavedenie minimálnej mzdy od budúceho roku je kľučovým projektom Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD). Z návrhu zákona vyplýva, že niektoré sektory dostali viac času na zavedenie minimálnej mzdy. Predstavitelia koaličnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka však žiadali viac výnimiek. "Od 1. januára 2017 bude platiť minimálna mzda 8,5 eura za hodinu pre všetky sektory a všetkých pracovníkov,“ povedala ministerka. 

 

Zároveň však vyslala signál, že pod tlakom odborov, či zamestnávateľov je pripravená upraviť interval zmien výšky minimálnej mzdy z jedného na dva roky. "Som pripravená o tom uvažovať. Je dobré ak majú zamestnávatelia a odbory spoločný postoj,“ povedala Nahlesová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies