Nemecká ministerka obrany predloží plán na rozšírenie armády Bundeswehru

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 13:56 • 2 min
Nemecká ministerka obrany predloží plán na rozšírenie armády Bundeswehru

BERLÍN - Združenie nemeckých vojakov a vojnových veteránov privítalo "180-stupňový" obrat v politike ministerky Ursuly von der Leyenovej, ktorá dnes predloží návrh na rozšírenie armády - Bundeswehru.

slovakia

left justify in out

Tento krok by bol prvým významnejším zvýšením počtu nemeckých vojakov za uplynulých 25 rokov, píše agentúra DPA. Podľa miestnych médií by mohol ministerkin plán zahŕňať prvotné rozšírenie armády o 7000 nových odvedencov.

 

"Nejde iba o slová, zámer šéfky rezortu predstavuje obrat o 180 stupňov v politike personálnych otázok," vyhlásil predseda združenia André Wüstner. Zároveň skritizoval kroky jej predchodcov, ktorí sa v uplynulých desaťročiach pričinili o zníženie dotácií a personálu Bundeswehru.

 

Od znovuzjednotenia Nemecka v roku 1990 sa počet vojakov Bundeswehru znížil z takmer 600.000 na 177.000. Očakávané zmeny prichádzajú v čase, keď krajina posilňuje svoju vojenskú prítomnosť na východných hraniciach NATO v súvislosti so zintenzívňujúcou sa vojenskou aktivitou Ruska. Vojaci sú tiež v Nemecku rozmiestnení na podporu úradov zaťažených prívalom migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies