Nemecká ministerka obrany: Nemôžeme dodávaním zbraní na Ukrajinu oslabovať vlastný štát

NETKY.SK • 7 Júl 2022, 15:30 • 2 min
Nemecká ministerka obrany: Nemôžeme dodávaním zbraní na Ukrajinu oslabovať vlastný štát

BERLÍN - Nemecká sociálno-demokratická ministerka obrany Christine Lambrechtová vo štvrtok odmietla možnosť, že by Nemecko dodalo Ukrajine 200 obrnených transportérov Fuchs.

slovakia

left justify in out

O dodanie obrnených vozidiel ako i nových zbraní žiada konzervatívny blok CDU/CSU. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj taktiež vyzval krajiny Európy i Spojené štáty americké na väčšiu pomoc vojnou zmietanej Ukrajine. 

 

Christine Lambrechtová však novú pomoc pre Ukrajinu dnes zamietla. Pre agentúru DPA uviedla aj dôvody. 

 

„Podporujeme Ukrajinu všetkými možnými a zodpovednými spôsobmi. Musíme však zaručiť aj obranyschopnosť Nemecka," uviedla pre DPA  a dodala, že nie je možné, aby Nemecko drancovalo svoju vlastnú armádu a zásoby. 

 

img

 

Súhlasné stanovisko s nemeckou ministerkou obrany má aj generálny inšpektor Bundeswehru a zároveň najvyššie postavený príslušník nemeckých ozbrojených síl Eberhard Zorn, ktorý sa pre DPA taktiež vyjadril, že Nemecko si už nemôže dovoliť plytvať svojimi zdrojmi. 

 

Christine Lambertová sa v rozhovore pre DPA odvolala práve na jeho vyjadrenia. 

 

Je nezodpovedné drancovať Bundeswehr a ignorovať odporúčania generálneho inšpektora, a to najmä v týchto časoch," uviedla. 

 

 

Prečítajte si aj: Boris Johnson: som smutný, že sa musím vzdať najlepšej práce na svete



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies