Nemecká ministerka hospodárstva pokladá fúziu Opelu s PSA za strategicky výhodnú

NETKY.SK • 23 Február 2017, 17:27 • 2 min
Nemecká ministerka hospodárstva pokladá fúziu Opelu s PSA za strategicky výhodnú

BERLÍN - Spolková ministerka hospodárstva Brigitte Zypriesová si myslí, že fúzia nemeckej automobilky Opel s francúzskym koncernom PSA má strategické výhody. Dnes ráno pred odletom do Paríža to povedala pre agentúru DPA.

slovakia

left justify in out

"Opel prosto vyrába veľmi dobré autá. Partnerstvo s PSA vytvorí silnú európsku firmu." Zypriesová dnes bude rokovať v Paríži s francúzskym ministrom hospodárstva Michelom Sapinom o automobilke Opel.

 

Sapin, rovnako ako nemecké strana, požaduje garancie pre zamestnancov. Jeho slovo má váhu, keďže francúzsky štát vlastní v skupine PSA približne 14 %. Zypriesová chce zasa lobovať za nemecké závody Opelu, ktoré zamestnávajú vyše 19.000 ľudí. "Dám dnes svojim francúzskym kolegom jasne najavo, že Nemecko stojí za ľuďmi z automobilky Opel," povedal. 

 

Šéf koncernu PSA Carlos Tavares už telefonoval s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a prisľúbil jej, že Opel zostane v prípade prevzatia samostatný. Garantoval jej tiež zachovanie nemeckých závodov značky, rovnako ako pracovné miesta. Francúzska automobilka chce prevziať Opel od amerického koncernu General Motors.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona