Nemecká Lufthansa priznala, že airbus so 109 pasažiermi temer havaroval kvôli zamrznutým senzorom

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 09:23 • 2 min
Nemecká Lufthansa priznala, že airbus so 109 pasažiermi temer havaroval kvôli zamrznutým senzorom

FRANKFURT NAD MOHANOM - Dopravné lietadlo typu Airbus-A321 nemeckej spoločnosti Lufthansa sa pred štyrmi mesiacmi takmer zrútilo po tom, ako niekoľko jeho vonkajších senzorov pokryl ľad. Informoval o tom dnes magazín Der Spiegel, ktorý citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Lufthansa informáciu o incidente potvrdila s tým, že v čase, keď k nemu došlo, verejnosť nebola informovaná. Prípad sa stal 5. novembra počas letu zo španielskeho mesta Bilbao do Mníchova. Lietadlo so 109 pasažiermi na palube pristálo bezpečne, k zraneniam nedošlo.

 

Der Spiegel napísal, že automatický systém riadenia letu zmenil stúpanie airbusu na prudké klesanie po tom, ako dostal od vonkajších senzorov chybné údaje. Pilot však po vypnutí palubného počítača prevzal riadenie a včas ukončil nebezpečný zostup lietadla.

 

Posádka podľa vyjadrenia spoločnosti "reagovala náležite". Lufthansa následne vymenila senzory na všetkých 80 lietadlách typu A320, ktoré prevádzkuje. Nemecký úrad pre vyšetrovanie leteckých incidentov uviedol, že správu o predmetnom incidente zverejní na budúci týždeň v utorok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies