Nemecká koalícia vyzýva vládu na podstatné zmeny v meraní emisií

NETKY.SK • 12 Február 2016, 12:34 • 2 min
Nemecká koalícia vyzýva vládu na podstatné zmeny v meraní emisií

BERLÍN - Koaličné parlamentné strany žiadajú nemeckú vládu, aby vzhľadom na emisný škandál Volkswagenu pristúpila k širším zmenám v spôsobe merania emisií.

slovakia

left justify in out

"S cieľom obnoviť stratenú dôveru sa musí podstatne zmeniť výpovedná hodnota údajov o emisiách a obnoviť transparentnosť testov," cituje z výzvy koaličných strán agentúra DPA.

 

Vláda má okrem iného zabezpečiť výstavbu štátnych skúšobní, ktoré budú overovať namerané hodnoty emisií a Spolkový úrad pre cestnú dopravu (KBA) má byť povinný okamžite zverejňovať výsledky kontrolných meraní. Strany ďalej navrhujú, aby všetky automobilky v budúcnosti povinne poskytli KBA podrobnosti o softvére pre riadiace jednotky motorov. Ich návrhom sa má parlament zaoberať vo štvrtok 18. februára.

 

Správa zároveň zdôrazňuje význam automobilového priemyslu pre hospodárstvo a zamestnanosť v Nemecku. Podľa nej sa v nadchádzajúcich rokoch musí zvýšiť účinnosť spaľovacích motorov a budúcnosť vidia autori najmä vo vodíkovom a elektrickom pohone.

 

Podobné návrhy predložila aj komisia, ktorú v súvislosti s vyšetrovaním škandálu VW vytvoril minister dopravy Alexander Dobrindt. Komisia poukázala na potrebu zvýšiť transparentnosť testov a zlepšiť štátnu kontrolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona