Nemecká kancelárka sa 26. augusta stretne vo Varšave so šéfmi vlád V4

NETKY.SK • 19 August 2016, 13:24 • 2 min
Nemecká kancelárka sa 26. augusta stretne vo Varšave so šéfmi vlád V4

VARŠAVA - Nemecká kancelárka Angela Merkelová navštívi budúci piatok (26. augusta) Varšavu, kde sa stretne s poľskou premiérkou Beatou Szydlovou a ďalšími šéfmi vlád krajín Vyšehradskej skupiny (V4). Oznámil to dnes hovorca poľskej vlády Rafal Bochenek, informovala poľská tlačová agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Varšavské rokovania by sa mali sústrediť na budúcnosť Európskej únie. Podľa hovorcu "sa návšteva uskutoční v rámci príprav septembrového neformálneho zasadnutia Európskej rady v Bratislave".

 

"Dňa 26. augusta príde nemecká kancelárka Angela Merkelová do Varšavy na pozvanie poľskej premiérky Beaty Szydlovej. Plánované je bilaterálne stretnutie nemeckej kancelárky a poľskej premiérky a stretnutie šéfov vlád krajín Vyšehradskej skupiny, ktorí prídu do Varšavy v rovnaký deň," povedal Bochenek pre PAP.

 

Neformálny summit EÚ v Bratislave má byť zameraný na budúcnosť EÚ a nevyhnutné reformy po odchode Británie z únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies