Nemecká kancelárka Merkelová sa zranila na lyžovačke vo Švajčiarsku

NETKY.SK • 6 Január 2014, 12:47 • 2 min
Nemecká kancelárka Merkelová sa zranila na lyžovačke vo Švajčiarsku

BERLÍN - Podľa agentúry Reuters má kancelárka čiastočnú zlomeninu panvy.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová utrpela zranenie pri behu na lyžiach vo Švajčiarsku a pohybuje sa s pomocou bariel. Kancelárka tak bude nútená zrušiť v najbližších týždňoch zahraničné cesty a množstvo oficiálnych stretnutí, informoval dnes jej hovorca Steffen Seibert.

Podľa agentúry Reuters má kancelárka čiastočnú zlomeninu panvy. Spadla pri lyžovaní počas Vianoc. Spočiatku si myslela, že je to iba pomliaždenina, keďže sa však ukázalo, že ide o zlomeninu, musí sa tri týždne šetriť a pracovať z domova, ak to bude možné, povedal hovorca.

"Kancelárka je, samozrejme, schopná práce a plne komunikuje," dodal. Podľa jeho slov Merkelová spadla "pri nízkej rýchlosti", podrobnosti však odmietol uviesť.

Kancelárka už odložila návštevy Varšavy, kam mala odcestovať túto stredu, a stretnutie s novým luxemburským premiérom Xavierom Bettelom, naplánované na štvrtok.

Povedie však v stredu zasadnutie nemeckej vlády, ktoré bude prvým stretnutím všetkých ministrov novej "veľkej koalície" jej konzervatívcov a sociálnych demokratov, ktorú uzavreli minulý mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona