Nemecká kancelárka Merkelová navštívi azylový dom v Heidenau

NETKY.SK • 25 August 2015, 14:15 • 2 min
Nemecká kancelárka Merkelová navštívi azylový dom v Heidenau

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa chystá v stredu navštíviť azylový dom v meste Heidenau neďaleko Drážďan, ktorý sa počas uplynulého víkendu stal dejiskom násilných ultrapravicových protestov.

slovakia

left justify in out

Merkelová sa v Heidenau stretne s utečencami žijúcimi v azylovom dome, ako aj s dobrovoľníkmi a príslušníkmi bezpečnostných síl, ktorí tu pracujú, uviedla dnes jej kancelária.

 

Starosta Heidenau Jürgen Opitz pozval kancelárku na návštevu dejiska víkendových výtržností, pri ktorých utrpelo zranenia viac ako 30 policajtov, už v pondelok.

 

Napriek tomu, že nemecká vláda v pondelok protesty ostro odsúdila, domáci komentátori Merkelovú kritizovali za nedostatočne promptnú reakciu.

Kancelárku bude počas návštevy azylového domu sprevádzať aj Stanislaw Tillich, ministerský predseda spolkovej krajiny Sasko, v ktorej sa Heidenau nachádza.

 

Nemecko momentálne čelí rastúcemu prílevu migrantov, pričom vláda na základe poslednej prognózy očakáva, že v priebehu roka 2015 požiada v krajine o azyl až 800.000 ľudí.

 

Počas uplynulého roka sa v Nemecku vystupňovali aj útoky na žiadateľov o azyl. Tamojšie úrady uviedli, že za prvých šesť mesiacov tohto roka zaznamenali 202 takýchto útokov, čo sa rovná počtu za celý predchádzajúci rok 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies