Nemecká Innogy predá 40 % v projekte veterného parku Triton Knoll Japoncom

NETKY.SK • 13 August 2018, 16:47 • 2 min
Nemecká Innogy predá 40 % v projekte veterného parku Triton Knoll Japoncom

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká energetická spoločnosť Innogy predá vyše 40-% podiel vo svojom projekte veterného parku pri východnom pobreží Británie japonským firmám Electric Power Development a Kansai Electric Power.

slovakia

left justify in out

Innogy si od tohto kroku sľubuje zlepšenie financovania obrovského projektu, ktorého výsledkom bude jeden z najväčších veterných parkov na mori v Európe.

 

Innogy v pondelok informovala, že japonským spoločnostiam predá celkovo 41-% podiel v projekte Triton Knoll, ktorého celková hodnota sa odhaduje na približne 2 miliardy libier (2,23 miliardy eur). Electric Power Development, ktorá pôsobí pod názvom J-Power, prevezme v Triton Knoll 25-% podiel a Kansai Electric získa 16 %. Zvyšný podiel (59 %) si ponechá Innogy.

 

Pre japonské energetické firmy to bude prvá investícia do projektu veterných fariem na mori. Projekt veternej farmy Triton Knoll sa bude nachádzať približne 32 kilometrov od pobrežia východoanglického grófstva Lincolnshire a mal by zabezpečovať dodávky elektrickej energie pre zhruba 800.000 britských domácností.

 

(1 EUR = 0,89675 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies