Nemecká firma plánuje investíciu za milióny eur. Slovákom ponúkne desiatky pracovných miest

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 09:44 • 2 min
Nemecká firma plánuje investíciu za milióny eur. Slovákom ponúkne desiatky pracovných miest

BRATISLAVA - Nemecká spoločnosť Muehlbauer Technologies pripravuje v Dolných Krškanoch pri Nitre novú prevádzkareň priemyselnej výroby kombinovanú s technologickým centrom.

slovakia

left justify in out

Investícia vo výške približne 21 miliónov eur by mala priniesť do roku 2025 až 80 nových pracovných miest. Vyplýva to z materiálu, ktorý Ministerstvo hospodárstva (MH) SR posunulo do medzirezortného pripomienkového konania. 

 

„V priemyselnej výrobe sa plánujú nové technologické procesy pre spracovanie plechu a lakovanie, ako aj rozšírenie existujúcich kapacít,“ uviedol rezort hospodárstva. Firma by mohla na túto investíciu dostať štátny stimul vo forme úľavy na dani z príjmov v celkovej hodnote 1,95 milióna eur.

 

img

 

Pre Muehlbauer Technologies by išlo v poradí už o tretí štátny stimul. Firma vznikla v roku 2007 a v roku 2009 otvorila novú prevádzku. Na podporu realizácie tejto investície dostala stimul vo forme úľavy na dani z príjmov cez 2,3 milióna eur a dotáciu na obstaranie dlhodobého hmotného a nehmotného majetku v maximálnej nominálnej hodnote takmer 1,9 milióna eur.

 

Ďalšiu úľavu na dani z príjmu vo výške 3,9 milióna eur získala spoločnosť v roku 2012, a to na „rozšírenie závodu na vývoj a výrobu špecializovaných zariadení a ich komponentov určených na automatizované spracovanie a odosielanie platobných a iných elektronických kariet“.

 

img

 

Jediným spoločníkom Muehlbauer Technologies je nemecký Mühlbauer Holding AG. Skupina má cez 3 000 zamestnancov v 35 pobočkách na celom svete. Jej konsolidovaný ročný obrat dosahuje takmer 300 miliónov eur.

 

Prečítajte si tiež: Nitriansky Jaguar Land Rover prerušil výrobu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies