Nemecká firma E.ON čelí nízkym cenám, zaznamenala rekordnú čistú stratu

NETKY.SK • 11 November 2015, 10:19 • 2 min
Nemecká firma E.ON čelí nízkym cenám, zaznamenala rekordnú čistú stratu

FRANKFURT - Nemecká energetická spoločnosť E.ON zaznamenala za prvých deväť mesiacov rekordnú čistú stratu vo výške 6,101 mld. eur. Nemecká firma o tom informovala v stredu. E.ON naďalej čelí rekordne nízkym veľkoobchodným cenám.

slovakia

left justify in out

Pod stratu sa podpísali aj náklady spojené so znížením hodnoty aktív spoločnosti, čo sa týka nemeckých elektrární a činností v ropnom a plynovom odvetví. V rovnakom období predchádzajúceho roka bola strata spoločnosti vo výške 14 mil. eur. Nemecká firma E.ON pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť kúpila 49-percentný podiel ZSE v roku 2002. Vtedy zaplatila za minoritný podiel 330 mil. eur. V skupine ZSE vlastní akcie prostredníctvom firiem E.ON Energie AG (10 %) a E.ON Slovensko (39 %). Zvyšný 51-percentný podiel vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Západoslovenská energetika je elektroenergetickou spoločnosťou. Svojim zákazníkom predáva elektrinu, ale aj zemný plyn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies