Nemecká ekonomika tento rok vzrastie o 1 %

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 13:20 • 2 min
Nemecká ekonomika tento rok vzrastie o 1 %

Nemecká ekonomika tento rok vzrastie o 1 % - Svet Aj napriek mimoriadne vysokým rizikám bude nemecká ekonomika pokračovať v raste, očakáva nemecká centrálna banka (Deutsche Bundesbank). Korektívna recesia v niektorých krajinách eurozóny a strata dôvery, s

slovakia

left justify in out

img

Aj napriek mimoriadne vysokým rizikám bude nemecká ekonomika pokračovať v raste, očakáva nemecká centrálna banka (Deutsche Bundesbank).
      "Korektívna recesia v niektorých krajinách eurozóny a strata dôvery, spôsobená dlhovou krízou štátov síce zanechala svoje stopy, ale prevahu si udržal štrukturálne dobrý stav nemeckej ekonomiky a robustná globálna konjunktúra," uvádza sa v mesačnej správe Bundesbank.
      Podľa prognózy Bundesbank sa nemecký hrubý domáci produkt (HDP) tento rok zvýši o 1 %. "Za predpokladu pokračujúceho zotavovania svetovej ekonomiky a pokiaľ nepríde k eskalácii finančnej a dlhovej krízy sa môže reálny rast na budúci rok zrýchliť na 1,6 %."

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies