Nemecká ekonomika má napriek globálnym problémom rásť

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 12:06 • 2 min
Nemecká ekonomika má napriek globálnym problémom rásť

BERLÍN - Nemecká ekonomika bude pokračovať v raste stabilným tempom, hoci spomalenie na rozvíjajúcich sa trhoch zasiahlo kľúčové exportné odvetvia.

slovakia

left justify in out

Uviedlo to v piatok nemecké ministerstvo hospodárstva. V globálnej ekonomike sa perspektívy rastu v uplynulom mesiaci opäť zhoršili, v dôsledku čoho zostal nemecký export mierne utlmený, uviedlo ďalej ministerstvo. Na dôveru negatívne vplývalo hospodárske spomalenie v Číne a v ďalších rozvíjajúcich sa ekonomikách, ako aj otrasy na finančných trhoch. Rastové impulzy by mala najväčšia európska ekonomika naďalej čerpať z rekordne vysokej zamestnanosti, silnej domácej spotreby, nízkych cien ropy a slabšieho eura, tvrdí ministerstvo v pravidelnej mesačnej správe.

 

Nemecká ekonomika v roku 2015 posilnila o 1,7 %, keď súkromná spotreba nahradila obchod ako tradičný motor jej rastu. V aktuálnom roku počíta vláda v Berlíne rovnako s posilnením výkonu domácej ekonomiky o 1,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies