Nemecká dcéra Lehman Brothers musí zaplatiť poplatok do fondu

NETKY.SK • 20 November 2014, 13:35 • 2 min
Nemecká dcéra Lehman Brothers musí zaplatiť poplatok do fondu

KASSEL/FRANKFURT - Nesolventná nemecká dcéra zbankrotovanej americkej banky Lehman Brothers sa nevyhne poplatkom do bankového reštrukturalizačného fondu. Informoval o tom denník Handelsblatt.

slovakia

left justify in out

Hessenský správny súd v stredu (19.11.) odmietol odvolanie banky proti poplatku za roky 2011 a 2012. V prvom nemeckom procese tohto druhu išlo o celkovú sumu približne 190.000 eur, ktorú mal Lehman Brothers Bankhaus AG zaplatiť do fondu. 
     

Reštrukturalizačný fond, do ktorého povinne prispievajú všetky banky, vznikol v roku 2011. Jeho úlohou je zaručiť, aby sa banky, ktoré sa dostanú do problémov, zachránili z vlastných prostriedkov a nežiadali peniaze od daňových poplatníkov. V strednodobom horizonte by mal fond disponovať sumou 70 miliárd eur, v súčasnosti je v ňom 2,3 miliardy eur.
     

Bankrot americkej investičnej banky Lehman Brothers z 15. septembra 2008 otriasol celým finančným svetom. O dva mesiace neskôr bolo otvorené konkurzné konanie aj voči jej nemeckej dcére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona