Nemecká CSU chce utečencov bez dokladov vracať už na hraniciach

NETKY.SK • 30 December 2015, 13:12 • 2 min
Nemecká CSU chce utečencov bez dokladov vracať už na hraniciach

BERLÍN - Kresťanskosociálna únia (CSU) chce znemožniť vstup na územie Nemecka utečencom bez platných dokladov a v prípade núdze znovu trvalo chrániť jeho hranice. Uvádza sa to v návrhu uznesenia skupiny CSU v Spolkovom sneme, o ktorom má strana budúci týždeň rokovať na neverejnom zasadnutí v bavorskom kúpeľnom mestečku Kreuth.

slovakia

left justify in out

"Zaobstaranie náhradných dokladov môže napokon prebiehať v našich bezpečných susedných krajinách," citoval dnes z dokumentu denník Passauer Neue Presse.

 

Zámerné ničenie dokladov totožnosti a nepravdivé údaje poskytované žiadateľmi azylové konanie podľa CSU nielen zdržiavajú, ale často ho úplne znemožňujú. "Náš právny štát - ak chce v dlhodobom horizonte zostať právnym štátom - to už nemôže viac tolerovať," konštatuje CSU. Dodáva, že aj keď prílev utečencov do Nemecka v ostatných týždňoch klesol, stále sa nepodarilo dosiahnuť jeho "trvalé zníženie a obmedzenie".

 

CSU tiež vyzýva na reformu európskeho azylového práva, do ktorého požaduje doplniť o možnosť zavedenia kvantifikovateľných utečeneckých kvót a horných hraníc prijatých utečencov na národnej a európskej úrovni.

 

Organizácia Pro Asyl iniciatívu CSU, ktorá pôsobí iba na území Bavorska, ostro kritizovala ako "zásadný útok na ľudské právo na azyl"Podpredseda koaličnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Armin Laschet sa k dokumentu CSU nechcel pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk vyjadriť, keďže ho nečítal. Už začiatkom tohto týždňa vzbudil pozornosť ďalší dokument CSU. Strana v ňom požaduje, aby migranti, ktorí zostanú v krajine dlhšie, povinne absolvovali kurzy nemčiny a prihlásili sa k základným hodnotám štátu. Aj tento návrh sa stretol prevažne s kritikou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies