Nemecká centrálna banka zvýšila prognózu rastu domácej ekonomiky

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 11:23 • 2 min
Nemecká centrálna banka zvýšila prognózu rastu domácej ekonomiky

Nemecká centrálna banka zvýšila prognózu rastu domácej ekonomiky - Svet Nemecká centrálna banka (Deutsche Bundesbank) zvýšila prognózu rastu domácej ekonomiky v tomto roku. Tempo podľa aktuálnej predpovede dosiahne 1 % namiesto 0,6 %, ako banka očakávala

slovakia

left justify in out

img

Nemecká centrálna banka (Deutsche Bundesbank) zvýšila prognózu rastu domácej ekonomiky v tomto roku.
      Tempo podľa aktuálnej predpovede dosiahne 1 % namiesto 0,6 %, ako banka očakávala v vlani decembri. Hlavnou príčinou je rast globálnej ekonomiky a vysoký domáci dopyt, za ktorým je zdravý pracovný trh a priaznivé podmienky financovania. Na budúci rok by najväčšia európska ekonomika mala vzrásť o 1,6 % a nie o 1,8 %.
      Nemecká ekonomika sa v 1. kvartáli vrátila k zdravému rastu po zakopnutí koncom vlaňajška. Navyše Berlínu klesajú náklady na financovanie, keďže nemecké dlhopisy sú považované za jedny z mimoriadne bezpečných investícií, aké investori vyhľadávajú v čase krízy.
      Bundesbank však upozornila, že jej prognózu ohrozujú veľké riziká a je vystavená mimoriadnej neistote. Hlavným rizikom je prehĺbenie európskej dlhovej krízy a pomalší rast mimo Európy.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona