Nemecká automobilka Daimler čelí tiež žalobe pre emisie v USA

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 09:35 • 2 min
Nemecká automobilka Daimler čelí tiež žalobe pre emisie v USA

NEWARK - Podobne, ako sa v USA zvyšuje počet žalôb proti Volkswagenu za manipuláciu pri emisných testoch, čelí ďalšej žalobe v Spojených štátoch aj druhá nemecká automobilka, Daimler. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry odvolávajúcej sa na informácie právnickej spoločnosti Hagens Berman, ktorá žalobu podala v mene vlastníkov mercedesov z 13 štátov USA, majitelia vozidiel obvinili firmu Daimler z toho, že im predala autá, ktoré produkujú vyšší obsah emisií, než výrobca uvádza.

 

Vlastníci vozidiel tvrdia, že nemecká spoločnosť zámerne naprogramovala svoje autá tak, aby počas testovania vykazovali nižšie emisie oxidov dusíka. Podľa žalujúcej strany tak Daimler zavádzal zákazníkov, keď vozidlá s technológiou BlueTEC prezentoval ako ekologické.

 

Daimler však žalobu považuje za nepodloženú. Hovorca firmy pre DPA uviedol, že podľa Daimleru všetky jeho vozidlá stanovené normy spĺňajú.

 

Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) sa k prípadu zatiaľ nevyjadrila. Do dnešných dní tak v Spojených štátoch oficiálne obvinili z manipulácie s emisnými testami len automobilku Volkswagen.

 

Právnická spoločnosť Hagens Berman, ktorá žalobu v mene vlastníkov mercedesov podala, zastupuje aj viacero vlastníkov vozidiel VW. Čo sa týka firmy Daimler, prvú žalobu v mene amerického vlastníka mercedesu podala na nemeckú spoločnosť vo februári tohto roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies