Nemecká automobilka BMW predala v júli rekordný počet áut

NETKY.SK • 12 August 2015, 14:46 • 2 min
Nemecká automobilka BMW predala v júli rekordný počet áut

MNÍOCHOV - Nemecká automobilka BMW zaznamenala v júli rekordný predaj áut, a to aj napriek problémom na kľúčovom čínskom trhu.

slovakia

left justify in out

Kompenzáciu zabezpečili zotavujúci sa európsky trh a krajiny Severnej Ameriky. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Výrobca luxusných vozidiel oznámil, že v júli predal 173.195 vozidiel. Oproti rovnakému mesiacu minulého roka to znamená rast predaja o 5,6 % a zároveň najlepší júl v histórii firmy.

 

"Napriek otrasom na niektorých trhoch pokračuje BMW Group v stabilnom raste predaja vo svete," povedal člen predstavenstva BMW Ian Robertson. Ako dodal, rast zaznamenali na trhu Európy, ako aj v Severnej Amerike a firme sa darilo aj na väčšine ázijského trhu. Je preto naďalej presvedčený, že pozitívny vývoj v oblasti predaja, ktorý automobilka zaznamenala v priebehu tohto roka, bude pokračovať aj v ďalších mesiacoch 2015.

 

Mínusom bol predaj na kľúčovom čínskom trhu, ktorý v júli klesol o 6 %. Predaj v Číne tak pokračuje v poklese, ktorý BMW zaznamenala v máji aj júni. Naopak, v Európe sa predaj áut nemeckej spoločnosti zvýšil až o 11,3 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona