Nemecká automobilka Audi nemá v pláne vstúpiť do F1

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 16:29 • 2 min
Nemecká automobilka Audi nemá v pláne vstúpiť do F1

FRANKFURT - Nemecká automobilka Audi nemá záujem o vstup do seriálu majstrovstiev sveta F1. Pre agentúru Reuters to uviedol hovorca spoločnosti, ktorú vlastní výrobca automobilov Volkswagen.

slovakia

left justify in out

"Audi momentálne nemá záujem o akýkoľvek vstup do F1," uvádza sa vo vyhlásení firmy. Audi od úvodu sezóny 2015 spájali s tímom Red Bull. Rakúšania nie sú spokojní s aktuálnym stavom a výkonom motorov Renault a už nejaký čas sa obzerajú po novom dodávateľovi agregátov. Audi však vstup do kolotoča F1 odmietlo. "Formula 1 si musí svoje problémy vyriešiť sama," uviedol pre denník Handelsblatt šéf exekutívy Audi Rupert Stadler.
     

Špekulácie o možnom pôsobení Audi v "efjednotke" podporil aprílový odchod dlhoročného prezidenta firmy Ferdinanda Piecha. Ten okrem toho, že mal osobný spor so šéfom F1 Berniem Ecclestonem, bol odporcom vstupu Audi medzi najrýchlejšie monoposty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies