Nemecká autobusová spoločnosť Flixbus preniká na český trh

NETKY.SK • 17 Január 2016, 15:47 • 2 min
Nemecká autobusová spoločnosť Flixbus preniká na český trh

PRAHA - Nemecká autobusová dopravná spoločnosť Flixbus od januára pridáva denné a nočné spoje z Prahy do Berlína, Viedne, Frankfurtu a Amsterdamu.

slovakia

left justify in out

Intenzívnejšie tak vstupuje na trh vnútroštátnej diaľkovej dopravy, kde má v Česku najväčší podiel na trhu Student Agensy Radima Vančuru. Informuje o tom portál iDNES.

 

Firma na svojej prezentácii vlani pred koncom roku uviedla, že plánuje väčšiu expanziu aj na linky priamo po Česku. Doteraz ponúkala len spojenie Prahy s Plzňou smerom do Nemecka.

 

Flixbus neotvára čisto vnútroštátne linky. V praxi ponúka priame spojenie Prahy s Karlovými Varmi a Chebom v rámci medzinárodnej linky z Frankfurtu nad Mohanom do Prahy. Podobne využije firma aj linku z Berlína cez Prahu do Viedne. A cestujúcich dopraví z Prahy či Jihlavy do Znojma.

 

Student Agency vstup Flixbusu na české vnútroštátne linky ako konkurenciu neposudzuje. Dôvodom je fakt, že jej intervaly medzi spojmi sú dlhé. A ak ide o súčasť dlhej medzinárodnej linky, autobusy môžu mať meškanie.

 

Sieť Flixbusu sa od 21. januára rozrastie o viac ako 10 miest, predovšetkým moravských. Firma prepojí svoj rezervačný systém s vlakovým dopravcom Leo Expressom a v Prahe zabezpečí prestup pre spojenie najmä Nemecka a Moravy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies