Nemecká armáda vyťahuje zo skladu sto tankov

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 14:34 • 2 min
Nemecká armáda vyťahuje zo skladu sto tankov

BERLÍN - Nemecká vláda v piatok informovala o rozhodnutí získať sto tankov, ktoré v záujme posilnenia ozbrojených síl opätovne uvedú do služby.

slovakia

left justify in out

Cieľom je zvýšiť počet tankov nemeckej armády na takmer 330, pričom o ich znížení na súčasnú úroveň sa rozhodlo pred štyrmi rokmi v rámci znižovania kapacít. Modernizácia povolaných tankov s označením Leopard 2 sa začne o dva roky a vláda na doplnenie technických kapacít vyčlení 22 miliónov eur. Podľa agentúry Reuters Nemci takto reagujú na dianie na Ukrajine v záujme byť dostatočne pripravení na reakciu.


Ako píše Reuters, krátko pred koncom studenej vojny a následným zjednotením Nemecka na prelome 80. a 90 rokov malo vtedajšie Západné Nemecko k dispozícii 3500 tankov, dnes je to už len 225. Bezpečnostná situácia v Európe sa však po minuloročnom vypuknutí krízy na Ukrajine výrazne zhoršila, na čo NATO reagovalo výzvou na posilnenie armád členských štátov a zlepšenie ich schopnosti urýchlenej reakcie v prípade potreby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies