Nemecká a talianska polícia zakročili proti sieti prevádzačov

NETKY.SK • 9 Január 2017, 13:26 • 2 min
Nemecká a talianska polícia zakročili proti sieti prevádzačov

BRUSEL – Nemecká a talianska polícia zakročili proti sieti prevádzačov, ktorá organizovala prevoz nelegálnych migrantov do Nemecka. Informoval o tom dnes európsky policajný úrad Europol.

slovakia

left justify in out

Nemecká polícia minulý štvrtok podnikla sériu domových prehliadok v Berlíne, pri ktorých zatkla dvoch ľudí. V tom istom čase talianske úrady zatkli jedného podozrivého v meste Bolzano. Všetci sú zrejme súčasťou zločineckej skupiny zloženej najmä z Libanoncov, informoval Europol.

 

Skupina od júna 2016 zabezpečovala prevoz nelegálnych migrantov cez Maďarsko a Rakúsko do Nemecka. Každý migrant musel zaplatiť 500 až 1000 eur za prevoz v nebezpečných podmienkach a v často preťažených vozidlách. Členom skupiny sa celkovo podarilo previesť 29 osôb.

 

Vlani v novembri rakúske úrady zneškodnili sieť prevádzačov sídliacich vo Viedni, ktorá bola napojená na uvedenú zločineckú skupinu. Europol prostredníctvom svojho centra zameraného na odhaľovanie prevádzačstva podporuje spoluprácu a výmenu informácii medzi policajnými a vyšetrovacími orgánmi členských štátov EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona