Nemeček poslal bojkotujúcim hráčom obe memorandá

NETKY.SK • 2 Október 2015, 19:11 • 2 min
Nemeček poslal bojkotujúcim hráčom obe memorandá

BRATISLAVA - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček v piatok ráno odoslal e-maily hráčom, ktorí sú podpísaní pod bojkot reprezentácie.

slovakia

left justify in out

V prílohe elektronickej korešpondencie boli aj dva návrhy memoránd - to z dielne SZĽH, aj to, ktoré navrhuje Michal Handzuš. "Naše ponúka čestnú a reálnu cestu k splneniu všetkých požiadaviek hráčov, ale už som stratil chuť o tom donekonečna všetkých presviedčať. Preto som sa rozhodol poslať to hráčom, ktorí sú podpísaní pod bojkot, nech sa rozhodnú sami," vyhlásil podľa oficiálneho webu SZĽH Igor Nemeček a dodal, že cesta k odstráneniu sporu je na stole a stačí ju podpísať.


Podľa šéfa slovenského hokeja sa pretrvávajúcim bojkotom hráči začínajú naozaj približovať k situácii, keď ohrozia reprezentačné ambície Slovenska. "A to už prestáva byť zábavné," konštatuje SZĽH a Nemeček dodáva: "Neviem si predstaviť, že bojkot bude po takomto návrhu nášho memoranda pokračovať. To už naozaj nie je fér - nielen voči mne a výkonnému výboru SZĽH, ale najmä voči fanúšikovskej verejnosti."


Líder nespokojných hráčov Michal Handzuš na piatkovom brífingu v Banskej Bystrici uviedol, že rokovania s prezidentom zväzu sú zložité. "Viacerí právnici nám potvrdili, že v návrhu Nemečkovho memoranda sú medzery a k novej voľbe prezidenta zväzu nemusí prísť. Ak by podpísal našu verziu memoranda, ktorá je transparentná a zrozumiteľná v otázke nových volieb, tak bojkot hráčov sa môže skončiť," uviedol 38-ročný útočník Banskej Bystrice, pričom detailnejšie objasnil problematickú situáciu: "V bode tri memoranda sa deklaruje, kedy a za akých okolností môže prísť k novej voľbe. Tento bod Igor Nemeček upravil. Vyhodil z neho klauzulu, aby ku dňu zvolania kongresu odstúpil, čím by automaticky zaručil nové voľby. Trváme na tom a považujeme to za kľúčové, aby odstúpil ku dňu zvolania mimoriadneho kongresu a následne sa môže uchádzať o podporu klubov v novej voľbe."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies