Nemeček opäť nominovaný do Rady IIHF, na prezidenta kandiduje len Fasel

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 13:55 • 2 min
Nemeček opäť nominovaný do Rady IIHF, na prezidenta kandiduje len Fasel

LAUSANNE - Meno prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igora Nemečka sa nachádza na nominačnej listine kandidátov pre členstvo v Rade IIHF aj na obdobie 2016-2020. Voľby sa uskutočnia 19. mája počas MS v Moskve, pričom členovia strešnej organizácie budú voliť aj prezidenta s viceprezidentmi.

slovakia

left justify in out

Na najvyšší post v IIHF kandiduje len súčasný šéf René Fasel, ktorý vedie Medzinárodnú hokejovú federáciu od roku 1994. O tri viceprezidentské funkcie pre zóny Európa/Afrika, Ázia/Oceánia a Amerika sa okrem súčasných členov Kalerva Kummolu (Fín.), Boba Nicholsona (Kan.) a Thomasa Wu (Hongkong) uchádza v ázijskej oblasti Čchun-lu Wang z Číny.

 

Spolu s Nemečkom má opätovný záujem o post v Rade IIHF šesť jej súčasných členov vrátane maďarskej zástupkyne Zsuzsanny Kolbenheyerovej. Ďalšími sú Luc Tardif (Fr.), Henrik Bach Nielsen (Dán.), Frank Gonzalez (Šp.) a Vladislav Tretiak (Rus.). Na nominačnom zozname, ktorý zverejnil oficiálny web IIHF, figurujú z Európanov napríklad aj bývalí úspešní hokejisti - český brankár Petr Bříza či švédska legenda Peter Forsberg.

 

Po MS v Rusku by sa mal uskutočniť aj mimoriadny kongres SZĽH, na ktorom prebehne voľba prezidenta podľa Verejného záväzku. Ten na konci uplynulého roka podpísal Nemeček s Michalom Handzušom zastupujúcim skupinu hráčov bojkotujúcich reprezentačné akcie. Ak by sa kongres na zmenu stanov a následné voľby do 30. júna neuskutočnili, Nemeček podľa záväzku odstúpi z funkcie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona